Dessert Wijnen

  Taylor’s Port

  10 Years old Tawny
  7,70

  Graham’s Port

  20 Years old Tawny
  10,70

  Graham’s Port

  30 Years old Tawny
  13,75


  Kopke Colheita 1995
  8,00

  Kopke Colheita 1984
  11,50


  N.P.U. Sherry, Romate 20 a 25 jaar oud
  Een Sherry van 100% Palimino Fino gemaakt. Droge sherry met een krachtige, bijna romige smaak. Een amberkleurige, met een volle smaak met daarin tonen van karamel en noten.
  6,50

  Ibiria Cream Sherry, Romate 12 jaar oud
  Deze sherry is een blend van oude Oloroso en zoete Pedro-Ximenez. Het resultaat is een donkerkleurige zoete wijn met een pittig en zacht aroma van rozijnen en pruimen.
  6,00

  PX sherry, Romate
  Zeer geconcentreerde sherry met een volle, weelderige smaak waarin o.a. aroma’s van krenten, chocolade, koffie en noten te vinden zijn.
  6,00


  06-chicken
  Rietvallei Wynlandgoed, Robertson
  Zuid Afrika

  Gemaakt van de Muscat d’Alexandrie rouge. De rijp geoogste druiven worden geperst en de schillen worden ingeweekt. Hierna wordt er wijn alcohol toegevoegd tot 17,5 % en rijpt de wijn 8 maanden op stalen cuves. In de geur en de smaak vindt u intens rijp rood fruit met gedroogde vruchten zoals rozijnen, dadels en pruimen met nog enige zuren in de afdronk.

  7,00

  06-chicken
  Muscat de Beaumes de Venise A.C
  Domaine des Bernardins, Rhône

  De wijn wordt gemaakt van 75% Muscat d´Alexandrie en 25 % Muscat Noir á Petits Grains. Geurig geparfumeerd, zoet en vol van smaak met verfrissende zuren. Deze Vin Doux Naturel wordt ambachtelijk gemaakt door de Familie Castaud, hofleverancier van het Elysée in Parijs.

  7,25

  06-chicken
  Anjou Coteaux de la Loire A.C
  Vignoble Musset-Roullier, Loire

  Een combinatie van een Chenin Blanc druiven met lichte botrytis (‘edele rot’) en laat geoogste druiven. Zoet rijp in een rijke volle smaak, maar ook fris in evenwicht dankzij fijne zuren.

  6,75

  06-chicken
  Maury A.C. Blanc, Terres de Fagaray
  Roussillon, Zuid Frankrijk

  Uit het Zuid-Franse Maury komt een karaktervolle witte wijn gemaakt van Grenache gris en Macabeu. Met zeer verrassende smaken van kweepeer, tropisch fruit en marsepein en een lange afdronk.

  8,00

  06-chicken
  Maury A.C. Rouge, Terres de Fagaray, Roussillon
  Zuid Frankrijk

  Deze Maury is gemaakt van Grenache Noir en heeft een vineus karakter. De wijn heeft een licht krachtige smaak doorweven met subtiele aroma’s. Kruidig, rijp zwart fruit, kersen, cassis en cacaopoeder vormen het pallet. Met een behoorlijke frisheid en goede lengte.

  8,00

  06-chicken
  Floc de Gascogne Blanc of Rouge
  Domaine de Maubet, Frankrijk

  Floc de Gascogne is een samenstelling van 1/3 Armagnac en 2/3 druivensap. Amandel, jasmijn, rozen, honing, zwart fruit en specerijen zijn kenmerkende aroma’s. Zeer verrassende begeleider van uw kaas plankje.

  6,00

   06-chicken
  Rivesaltes Ambré ‘vin doux naturel’,
  Domaine Cazes, Roussillon, Frankrijk

  Een wijn gemaakt van de Grenache Blanc druif. De wijn rijpt voor 7 jaar op eiken vaten. De wijn heeft overweldigende aroma’s van gedroogd fruit en hazelnoot met in de smaak walnoten, vijgen en rozijnen. Het is een geweldige begeleider van desserts met noten, amandel of karamel.

  8,00