Geachte Gast

Wij zijn doorlopend bezig met het verfijnen en verbeteren van onze menukaart en wijnkaart, waarbij het biologische en ecologische aspect natuurlijk niet wordt vergeten. Ongeveer75% van de leveranciers voor onze spijs- en wijnkaart werkt volledig biologisch en/of biodynamisch, en dat is toch wel het vermelden waard.

Lekker “ite” en genieten namens het culinaire team,

Martijn Moniek, en medewerkers

Voorgerechten

SWEACHSTER “PRIUWERIJ”
Wilde oester, sushi van huisgerookte zalm, kroketje van gerookte amandel, soep van courgette en saffraan, tartaar van Black Angus rund en terrine van eendenlever en polderhoender   15,95

TERRINE VAN EENDENLEVER EN BIOLOGISCHE POLDERHOENDER
Hollandse kersen, kroketje van gerookte amandel en dragon, gekarameliseerde sjalot en lavendel mayonaise   14,95

VEGETARISCHE CLUB SANDWICH EN SOEP VAN COURGETTE EN SAFFRAAN
Mousse van geitenkaas, gepofte paprika, gegrilde groene asperge, Opperdoezer ronde chips, kerrie dille mayonaise en geroosterd pinda’s   13,50

TARTAAR VAN BLACK ANGUS RUND
Zelf mengen op traditionele wijze, groene salade en een gebonden dressing   13,25
(ook als hoofdgerecht te bestellen 23.75)

VERSE OESTERS KOUD
Half dozijn, koud geserveerd op ijs met citroen, sjalotjes, gemarineerde rettich en ponzu   17,95
(eventueel ook warm geserveerd met spinazie en vadouvan-sabayon)

HALVE CANADESE KREEFT KOUD GESERVEERD
Salade van suikersla, gebonden dressing en komkommer en huisgemaakte
dragon mayonaise   18,75 (ook hele kreeft als hoofdgerecht te bestellen 36.50)

HALVE GEGRATINEERDE CANADESE KREEFT
Tomaat, dragon, Guernsey-boter en oude Bruggekaas   19,75 (ook hele kreeft als hoofdgerecht te bestellen 37.50)

GEROOSTERDE COQUILLES
Linguine alnero, bospeen emulsie, mossel, parmaham en saus van zongedroogde tomaat   15,50

OOSTERSE BOUILLON
Mousse van kreeft, zeewier, shiitakes omelet en bosui   7,95

Hoofdgerechten

GEBAKKEN HEEK FILET
Bloemkool mousseline, gebakken cantharellen, rivierkreeft staartjes, espuma van kreeft en saus van vadouvan
27,50

GEGRILDE  ENTRECOTE
Structuur van knolselderij, aardappel en zwarte knoflook, charon saus en bitterbal van Hollandse garnalen
27,50

IERSE BLACK ANGUS RUNDERTOURNEDOS
Mousseline van velderwten, ravioli van stroganoff en jus van Madeira   29,75
(eventueel ook te bestellen met gebakken eendenlever 4.50 supplement)

REEBIEFSTUK EN REESTOOF
Gefrituurde  groene asperge, parelgort risotto, blauwe bessen jus en vers geraspte zomer truffel
27,75

 

RISOTTO KROKET EN BILDSTAR AARDAPPEL TAART
Gepofte honing tomaat, buffelmozzarella, schuim van Italiaanse bouillon en basilicum pesto
22.50

Desserts

“PRIUWERIJ” VAN DESSERTS
Zes verschillende kleine desserts op een bord geserveerd   12,50

 PECH MELBA 2.0 EN HUISGEMAAKTE MAGNUM
Witte chocolade schotsen, crème patisserie en gepocheerde perzik   9,50

 CREMEUX VAN FRAMBOOS
Ingelegd rood fruit, karnemelk ijs, limoen hang-op en maanzaad krokant   9.50

STEAK TARTAAR VAN WATERMELOEN    
Mango mousse, aardbei macaron, bramen sorbet, biologische yoghurt en Fries suikerbrood   9,50

ASSORTIMENT VAN BIOLOGISCHE KAASSOORTEN
Vijgenbrood, vers gebrande noten en huisgemaakte confituur   12,50

Lunchkaart

lunch lyfs

Lunchen bij Lyf’s, er lekker tussenuit, dat is pas ontspannen en genieten!

Lyf’s gourmand

Wij zijn doorlopend bezig met het verfijnen en verbeteren van onze menukaart en wijnkaart, waarbij het biologische en ecologische aspect
natuurlijk niet wordt vergeten.

High Tea & High Wine

Gezellig met collega's of vrienden borrelen!

Contact

Lyf's
Hoofdstraat 73
9244 CM Beetsterzwaag

Telefoon: [0512] 38 55 38
E-mail: info@lyfs.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag
vanaf 12.00 uur

Zondags vanaf 13.30 uur
De keuken is geopend tot 22:00