Witte wijnen per fles

ARGENTINIË

SALENTEIN, SELECTION, SAUVIGNON BLANC 2018
Een bleekgele wijn met een groene zweem intense aroma’s van kruisbessen, buxus en
citrusfruit. Een perfecte structuur, smaakt vol en sappig en elegante frisse afdronk.
Fles 37,50

SALENTEIN, BARREL SELECTION, CHARDONNAY 2018
Een Chardonnay welke enige rijping op houten fusten kent. Dit levert een prachtige goudgele wijn op. Elegant en romig, met een perfecte balans tussen fruit en hout. In de smaak tonen van peer, citrus, honingboter, karamel en een lichte toast sensatie.
Fles 37,50

ELZAS

PINOT BLANCE RESERVE, ALSACE A.C. BERGHEIM, GUSTAVE LORENTZ
De vinificatie vindt plaats op lage temperatuur in roestvrijstalen tanks. De Pinot Blance heeft een heerlijk opwekkend met een stuivend bouquet van frit en wit fruit.
Fles 32,50

PINOT GRIS RÉSERVE, ALSACE A.C., BERGHEIM, GUSTAVE LORENTZ 2017
Een droge stijl Pinot Gris van oude wijnstokken.  De neus is fijn met kruiden en abrikozen, welke ook in de smaak te vinden zijn. De wijn is rond en door zijn frisse karakter voorzien van veel lengte en een exotische afdronk.
Fles 35,00

RIESLING RÉSERVE, ALSACE A.C., BERGHEIM, GUSTAVE LORENTZ 2016
De Rieslingdruif ziet men in de Elzas als de koningin der druiven. Deze wijn is helder bleekgeel en kent een stuivende fruitige neus. De smaak is vol en krachtig maar delicaat, met een herkenbare frisse structuur.
Fles 35,00

GEWÜRZTRAMINER RÉSERVE, ALSACE A.C., BERGHEIM, GUSTAVE LORENTZ 2016
Een wijn op staal opgevoed met aansluitend een rijping op de lie. Dit levert een herkenbare wijn op met geuren van lychee, honing en rozenblaadjes. De smaak is rond en vol en kent een hint van specerijen.
Fles 37,50


LOIRE

SANCERRE A.C., DOMAINE PAUL PRIEUR 2017
De wijn wordt bereid op roestvrijstalen tanks waarna deze nog enkele maanden op de lie rust. De wijn is zeer herkenbaar Sauvignon Blanc met een vleugje specerijen en een mooie sappige frisse smaak.
Fles 40,00

DOMAINE THIBAULT POUILLY FUMÉ, LOIRE, FRANKRIJK
De druiven worden gefermenteerd op roestvij staal, om de frisse structuur optimaal te behouden. Deze sauvignon Blanc is een wijn met fonkelend lichte strogele kelur en een stuivend bouquet met de kenmerken geuren can citrusfruit en groene appel.
Fles 37,50


BORDEAUX

DESPAGNE BIFACE, DESPAGNE 2017
Een blend van sauvignon en semmilon. Zeer aromatisch in de neus, mooi rond, vol met minerale tonen van het terroir en een fruitige afdronk.
Fles 32,50


ZUID-FRANKRIJK

VIOGNIER, MAISON ROBERT VIC 2016
Krachtige geur met tropisch fruit, honing en bloemen. In de smaak ondersteund met een lichtdroge smaak met intense, rijpe exotische tonen en frisse zuren.
Fles 30,00

CHARDONNAY RESERVE, I.G.P. BELLEVAUX 2018
Mooi krachtig in de geur, abrikozen, acacia-bloesem, amandelen, breed en open, rijp en mollig, zacht en weelderig, klein vetje. Een prima aperitief, mooi te combineren met salades en visgerechten.
Fles 32,50


BOURGOGNE

DOMAINE GILBERT PICS & FILS, CHABLIS, 2017
Heerlijk getypeerde Chablis, geurig en open, vet en krachtig, een subtiel vleugje citrus in de smaak rijk, maar tegelijk heerlijk fris en levendig, met een mooie zuren in de finale.
Fles 40,00

POUILLY-FUISSÉ A.C., DOMAINE J.A. FERRET, MACONNAIS 2016
Een gastronomische wijn door de opvoeding op eikenhout. Frisse geuren van citrus en tropisch fruit combineren zich met een klein botertje en wat cederhout en resulteren in een lange afdronk. Deze wijn staat bekend als de beste Pouilly Fuissé die verkrijgbaar is.
Fles 50,00


SPANJE

MAR DE FRADES, ALBARIÑO, RAMÕN BILBAO, RIAS BAIXAS 2017
Een lichtgele wijn met groene glinstering. Smaken van mango, ananas en lychee, vermengd met geuren van wilde bloesem en eucalyptus. De afdronk is ziltig met minerale en tropische tonen.
Fles 37,50


ITALIË

ZENATO PINOT GRIGIO DELE VENEZIE
Pinot Grigio, aangevuld met een klein percentage Chardonnay, met de hand geplukte van Zenato’s wijngaard bij Pensina di Caprino in de regio veneto. Krachtige, sappige, aromatisch en fruitig. Behoorlijk complex met een hint van citrusvruchten,
meloen en perzik.
Fles 30,00

SCAIA BIANCA I.G.T., TENUTA SANT'ANTONIO, VENETO 2018
Gemaakt van 40% Garganega, 30% Trebbiano en 30% Chardonnay. Een wijn die in smaak en geur intens en complex is met onder meer tropisch fruit, maar ook appel, bloemen en het typische Italiaanse bittertje.
Fles 35,00

MOONLITE I.G.T., ROCCA DELLA MACIE, TOSCANE 2018
Een blend van  35% Chardonnay, 30% vermentino, 20% pinot grigio en 15% trebbiano opgevoed op stalen cuvés. Deze wijn kent een rijpe en iets zoete aanzet en een fris zuur in de afdronk. De wijn heeft een mooie ziltigheid en past daardoor
uitstekend bij visgerechten.
Fles 35,00


AUSTRALIE

DEAKIN ESTATE, CHARDONNAY, 2019
Mooi breed in de geur, met wat citrusfruit, ondersteund door wat vanille van het eiken en rijpe tonen van karamel en perzik; de smaak is heerlijk vol en krachtig, met een inzet van rijp fruit, zacht en breed in de mond. Mooi ondersteund door het hout, met een lange afdronk waarin de frisse zuren niet ontbreken.
Fles 30,00


NIEUW-ZEELAND

DOLLFLY RIVER, SAUVIGNON BLANC, MARLBOROUGH 2018
Deze droge Sauvignon Blanc heeft prachtige expressieve kruisbes en tropische vruchtenaroma's van een typische Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.
Fles 32,50


VERENIGDE STATEN

FRANCIS FORD COPPOLA, VOTRE SANTÉ, CHARDONNAY 2017
Licht mineralig dat doet denken aan een prachtige Bourgogne, mooi vettig door het hout en een klein beetje nootmuskaat in de afdronk.
Fles 35,00

FRANCIS FORD COPPOLA, DIAMOND COLLECTION, CHARDONNAY 2017
Mooi citrusfruit in de geur, appel, rijpe meloen, heerlijk bloemig, wat vanille, rokerig, mooi breed en verleidelijk, heerlijk exotisch. Een droge en soepele smaak, met een beetje vet en boter, maar vooral heerlijk tropisch fruit, een vleugje karamel en vanille, romig en krachtig.
Fles 40,00

Contact

Lyf's
Hoofdstraat 73
9244 CM Beetsterzwaag

Telefoon: [0512] 38 55 38
E-mail: info@lyfs.nl

Openingstijden

Woensdag t/m zondag
van 12.00 uur tot 22:00 uur